Een ode aan mezelf, een zwarte vrouw

Ik ben er. Gezond en wel. Ik weet elke dag weer een weg te vinden tussen mensen die (delen van) mij niet accepteren. Het is zeker niet altijd makkelijk maar het gaat steeds beter. Naarmate ik ouder word, besef ik steeds meer dat ik net zo veel ruimte mag nemen als ieder ander. Dus dat doe ik. 

Ik ben steeds meer mezelf. Ook als dat betekent dat ik soms binnen een bepaald stereotype val want ik ben nog altijd meer dan dat. Mijn persoonlijkheid en interesses zijn complexer dan de buitenwereld durft te begrijpen. Dat kan soms verwarrend zijn maar mijn advies aan hen is om het te omarmen. Het is namelijk geweldig!

Een trotse zwarte vrouw, tatoeages, minimalist, soms twerken, fan van Nijntje, yoga, altijd in het zwart gekleed, introverte neigingen, communicatief sterk, gevoelig, seksueel vrij, intelligent, onzeker, gestretchte oren, Disney liefhebber, feminist. Al deze dingen maken mij tot wie ik ben. Dit alles mede mogelijk gemaakt door mooie herinneringen en harde lessen. Sommige ervaringen gaan mij makkelijk en af en toe maak ik een glijer. Het is allebei prima want ook die ruimte neem ik. Zo bouw ik de authentieke versie van mezelf, een om van te houden en te vieren.

Ik schrijf deze ode aan mijzelf omdat ik dat verdien. Ik schrijf ‘m ook omdat ik vind dat meer zwarte vrouwen een ode verdienen dus ik geef zelf het goede voorbeeld. Het maakt niet uit in welke vorm wij er zijn; we verdienen meer lof, respect en liefde dan we krijgen. So I will blow my own horn. Ik geef mezelf een schouderklopje, een knipoog en een high five. Gewoon omdat ik er ben! 

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Over spelling en interpunctie

Vrouwengereedschap wordt onderhouden door vrijwilligers. Naast het bijhouden van deze website en social media kanalen, hebben wij allen ook een full-time baan. Daarom kan het voorkomen dat er hier en daar spellings- of interpunctiefouten in onze tekst staan. En dat vinden wij helemaal niet erg! Zolang onze stukken leesbaar zijn en de boodschap duidelijk is, maken wij ons geen zorgen over een foutje. Hopelijk jij ook niet ;)