Zwarte artiesten die muziekstereotypen doorbreken

Hiphop, R&B, soul; deze muziekstijlen (en vele anderen) zijn van oorsprong zwart. We durven bijna te zeggen dat dat algemeen bekend is. Maar er zijn genoeg zwarte artiesten die genres kiezen die niet voor de hand liggen (deels door onze eigen vooroordelen) of genres op een verrassende manier combineren. Dat zorgt voor mooie resultaten! Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet.

Elektronische klanken combineren met West-Afrikaanse en Ierse muziek? De stijlen lijken ver uit elkaar te liggen maar toch werkt het! Deze groep heeft een mooie balans gevonden en het resultaat is ontzettend cool.

Fijne elektronische pop-rock met Kameroense roots. Ook bij dit genre denken we niet altijd aan zwarte artiesten maar deze vrouw laat zien dat we daar verandering in moeten brengen.

Bij operazangers en operazangeressen denk je misschien niet zo snel aan zwarte mensen. Toch zijn er ook in deze stroming artiesten die het belachelijk goed doen. Zo ook J’Nai. Haar stem is magisch!

Kane wordt gezien als een van de artiesten die countrymuziek weer populair maakt onder (Amerikaanse) jongeren. Oude sounds in een nieuw, modern jasje. Daar zeggen we natuurlijk geen ‘nee’  tegen.

Deze groep zwarte vrouwen vormen samen een punk fusion band. Ze zijn anders dan de mainstream zwarte, vrouwelijke artiesten die we vaak te zien krijgen en dat werkt heel verfrissend.

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Over spelling en interpunctie

Vrouwengereedschap wordt onderhouden door vrijwilligers. Naast het bijhouden van deze website en social media kanalen, hebben wij allen ook een full-time baan. Daarom kan het voorkomen dat er hier en daar spellings- of interpunctiefouten in onze tekst staan. En dat vinden wij helemaal niet erg! Zolang onze stukken leesbaar zijn en de boodschap duidelijk is, maken wij ons geen zorgen over een foutje. Hopelijk jij ook niet ;)